Julafton i Danmark!

Jag glömde min kamera så det blev bara några med min mobil, men kan helt klart säga att det var en mysig julafton med massa mat.
Här är lite bilder med mobilen.
Min julklapp ifrån den bästa killen!


Julheader!


Uppdatera sidan om ni inte ser den!
God jul till er alla!
jag hoppas ni fåt en mysig och fin julhelg.

Varför är alla julgranar i Sverige så taniga?

Förlåt för mitt uttalande nu,  men varför köper svenskarna så taniga julgranar? då kan man väl lika gärna köpa en plastgran som iaf har barr på sig? Är julgranarna så dyra så man inte ens har råd att köpa en liten ordentlig julgran istället för en tanig gran där kulorna bär granen och inte granen som bär kulorna?  Förlåt men jag tycker inte det ser snyggt ut när julgranen står och man ser rakt igenom den och det ser ut som att kulorna svävar? Ska man ha en julgran får man väl ta och ha en ordentlig, annars är det ju lika fint med en plastgran om inte finare.. (som blir biligare, om det är där problemet ligger)

Men vet jag att dem som har köpt de julgranar säkert är stolta och tycker den är fin men jag håller inte riktigt med där.
Julgran ska vara en JULGRAN ingen pinne.

Här är vår, liten men tjock och fin!


Snart är det julafton :D

Här hemma har det bakats en massa, cornflakeskakor, maripan i choklad, nougatkulor, småkakor (namnet på dem kommer jag inte ihåg) och saffrans tryffel (lussebullarna är slut). Pepparkakor har jag inte gjort då dem inte har peparkaksdeg i Danmark :( iaf inte på samma sätt som i Sverige så det får vi klara oss utan ;) men jag tror vi klarar oss fint med det vi har. Paketen ligger under granen (shit vad många bara jag och kasper har köpt :/.)

På Lördag kommer mamma och Kent hit innan dem åker till Dubai, så då ska vi göra en stor och fin brunch till dem. Sen är det dax för flæskestegen att vara i ugnen då vi fick den stora äran att göra den i år :D umm dansk julmat, visst svensk julmaat är god men hur ofta ska man äta det på ett år? I danmark äter du julmaten bara på julafton vilket gör att man längtar ännu mer och så är där bara en massa kött kött kött ;D 
Nu är det bara snön som saknas och den kommer vi tyvärr inte att få. :(Jag klarade det!

Inte att behålla min 1a plats men jag klarade att slå mitt personliga rekord.
Igår var där två tjejer i min åldersgrupp som inte var med förra gången men som sprang på ca 19 minuter, det gör att om dem är med de andra gångerna så kommer jag inte till att vinna, då man måste komma på 1a plats minst tre gånger. Så de där tjejerna som sprang igår ska jag hänga upp i träden om dem kommer de andra gångerna ;).

Men jag kan säga att jag hade aldrig klarat den tiden utan vår tränare Johnny, igår sprang han i motsatt riktning för att peppa och springa in alla i mål på en bra tid. När jag hade en kilometer kvar var det jag och två andra som låg sist för SigmaTri (inte av alla) Så Johnny sprang med oss tre i mitten hela vägen till mål och skrek "kom igen nu upp och fånga D och L du klarar det kom igen nu lungt och försiktigt". Det hade han gjort med Kasper och Simon också, Han skrek till Kasper att han skulle fånga Simon och när han inte riktigt kom upp till han "direkt" skrek han "jag ser dig fortfarande du är inte uppe hos honom än, kom igen nu", Det slutade med att Kasper kom i mål före Simon ;)
Jag slutade med en tid på 27,24, det är 18 sek fortade än förra gången :D

Så ni där ute som tränar upp till något, men inte är med i en klubb (det ska ju viserligen vara en sport där det finns klubbar) Men gå med i en och träna med dem, det ger så mycket mer än bara gemenskap och peppning det ger en styrka och uthållighet och massa mer. 
Så fel man kan ha ibland!

Jag trodde igår att simningen inte skulle gå så bra, för jag vill gärna kunna göra allt hundra, även om jag vet att jag fortfarande är nybörjare med crawl så vill jag inte se ut som det. Träningarna på Torsdagarna (nybörjarkursen) är jag tillsammans med en annan fortast i gruppen. Men Onsdagen med SigmaTri är det andra bullar, där är jag bland de sämsta, men det är ju klart när dem har simmat i flera år och jag i fyra månader? Fram till igår....

Igår gick jag från att simma med dem långsamma till dem näst snabbaste tjejerna. Vi skulle simma 1500 meter utan paus, När jag kommer i mål på 31;38 (efter att simmat om de andra 6 gånger) ska jag gå över till bana 5 (där de mellersta eller vad man ska säga simmar) För att simma 150 m crawl och 50 meter crawl ben x4 i allt 800meter. Men även där blir jag 50 meter före dem och får då gå över till bana 4 (:D wihoo,) där har dem kommit lika långt som mig så vi ska nu simma 400m crawl allt vad vi kan, jag lägger mig längst bak för jag tror ju att dem andra är mycket snabbare än mig men så fel jag hade jag får ligga bakom en tjej alla 400m för att jag inte kan simma om då det inte finns plats att komma fram då banan bara ä 25 m och vi är fyra tjejer på banan, så att simma allt vad jag kunde gick inte så bra jag slutade använda benen och körde bara armarna för att inte simma in i henne ;) Men jag är glad iaf och nu måste jag bara hålla detta, sen är jag i samma bana som älskling ;) det får vi se vad han tycker om men han var iaf stolt över mig igår, då jag "uppgraderades" två banor :D

14 december

Jag tråtsade vädret och gick ner tillsammans med älsk för att handla, som "belöning" fick jag brända mandlar med mig hem wohoo så goda dem är jag kan lätt äta upp en hel påse på nolltid, men så roligt ska vi inte ha det.Snow?Bilder We♥


Jag vill ha snö på julafton, men som det ser ut just nu har vi 5% chans att få det i år :'( Men så är det ju när man bor där vi bor. Men när jag var liten kommer jag ihåg att vi hade snö vid jul eller om det var efter jul? kommer iaf ihåg att jag och Petra åkte pulka för fulla muggar i en backe, som vi då tyckte var stor och brant men idag ser det ut som en lite liten kulle ;)och ingen snö är där..
Men idag får jag väl glatt vänta till januari för att få, min en veckas snö här nere :p om vi ens kommer få det :/.... snyft för vädret.

(Och om vi får snö kommer jag att göra en snögubbe upp och ner bara för att symbolisera att vädret och världen är upp och ner just nu..;) + att den ser lite roligare ut)

Jag hoppas ni får en fin lucia!bilder ifrån we♥

Nu är det jul...

... Här i vårt hus!!

Igår kom Mette och Morten till Helsingør, dagen stod på julgranshittande + pyntning och julbak. Vi hittade den finaste julgranen i den bästa storlekten för 200 kr 30 kr till för fot + att det är en Rødgran,(priset har gått upp ganska mycket i år :´( så nu är de inte billiga längre)  vet inte vad rødgran heter på svenska men julgranarna med de större barren och är graftigare iaf. Vet ni vad namnet är?


Vårt fina julträd + en massa blad och grenar som vi fick gratis med hem ;)


Morten fick ut alla grisar genom att skramla med sin påse där han hade bullar i. Dem viste vad som brukar vara i påsarna :p


Såhär fint blev vår julträd, jag hade tänkt att köpa en till ljusslinga den jag hade var mindre än jag trodde så den räcker inte hela vägen ;)Min fot har strejkat i tre veckor nu, de första två veckor kunde jag springa med den, men förra tisdagen var jag hemma, inte bara pga foten då det var kallt och ruskigt ute.
Jag hade inte tyckt att den såg svullen ut men då mamma fick kollat på den var den lite svullen även om jag inte hade tränat den dagen. Nu hoppas jag bara på att det är överansträngning och inte en skada som har kommit tillbaks från när jag gick i åttan och blev trampad på foten, för om det är det så vet jag inte hur bra det kommer läka? :/  så här hoppas det eför fullt att det bara är överansträngning eller något annat som kan läka fint :D
Och för det andra ska man aldrig säga att man inte har haft ont på två dagar då får man bara igen, :(.
FitnessDk - platsen där man ska fixa till sig innan fest!


Inne på fitnessdk i Birkerød har dem fixat en plattång och en locktång, plattången är 100gånger bättre än den jag har hemma locktången är en locktång som jag gärna hade velat ha hemma. Ljuset inne vid speglarna är riktigt bra för att sminka sig och stora speglar som hos frisören.
Nu finns det ingen ursäkt om att inte träna innan utgång, för jag hade hellre velat fixa till mig där än hemma. :)

Julklappar hit och julklappar dit!

Jag har inte köpt en enda julklapp, huum Melinda frågade om jag inte var stressad över det, svaret då var nej, men idag två dagar efter är nog svaret lite anorlunda. Jag har nog fått upp ögonen över hur mycket jag har inplanerat, :S. -vilken dag ska jag hinna köpa alla? oj oj oj tur att väla har öppet länge och inte som i dk då allt stänger halv sex. + att jag inte har så många att köpa till.

 

 


Det har snöat inatt och det ligger kvar!?

Även om det bara är lite lite lite snö så ligger det iaf kvar vilket är bra och ger en hopp om att vi kanske kan få en vit jul iaf :) vilket man inte ska räkna med att få här nere, Men förra året fick vi riktigt mycket snö men då var jag i sunne och där är det alltid är snö (kändes det som). Att vi ska få lika mycket snö iår känns väldigt långt borta..
Jag hatar joomla!

ååå Alltså ingenting går som jag vill, man kan inte byta typsnitt utan att det upstår problem, man kna inte göra större text utan att det blir fel, en text slutar med att jag har tre olika typsnitt även om jag har satt det som att allt ska ha samma typsnitt och storleken blir också helt olika, joomla gör lite som de själv vill och tycker... Åååå
Sorry min frustration men jag är bara lite arg just nu...

Någon av er som är super duktiga på joomla som kanske kan förklara varför det inte fungerar så som jag vill???

2 advent!

Andra ljuset brinner så mysigt och idag ska jag till hbg på "julmarknaden" som inte blev av förra veckan myspys.
I fredags gjorde jag knäck men de blev inte så bra då jag trodde, nej inte trodde var bombsäker på att jag hade knäckformar hemma men det hade vi inte så när jag väl stod där med allt hade vi bara ischoklad formar men det kan ju gå lika bra ;) yees om man hade haft tillräkligt många... så nu har vi även tre knäckmuffins, haha och dem i ischokladformarna blev lite väl mycket i så vi får inte riktigt ut knäcken ifrån formen ;)... men dem blev goda

Att bli vittne till när en tjej blir överkörd!

Jag har alltid varit nyfiken av mig, när det har hänt en olycka undrar jag vad som har hänt och tycker det är riktigt hämskt och hoppas alltid att det inte hänt något allvarligt, men jag har någonstans alltid haft i tanken att jag gärna hade velat se vad som hände. Nu tar jag tillbaka att jag ens tänkt den tanken..

Jag skulle gå hem och skriva ner hur allt gick till ur min synvinkel då det säkert kan ta två månader innan de ringer (om de ens ringer) så detta är mitt sätt att skriva ner det på.

I torsdags när jag skulle till simning och har gått av bussen, kommer det två cyklandes på cykelstigen, de väntar på övergångstället tills det blir grönt men istället för att gå med cyklarna över, cyklar de över övergångstället.
Tjejen cyklar först och killen är nästan vid mig vid övergångställen (som bilden ovan visar) dem cyklar inte alls fort med tanken på att jag nästan kan gå lika fort som de cyklar.
Jag ser en bil komma i ganska hög fart ifrån höger om mig (shit, varför stannar hon inte är det enda man hinner tänka innan) och kör rakt på flickan (runt19år) på mindre än en halv sekund, låg cykeln vid "mellanstoppet" eller vad det nu heter och flickan låg vid cykelstigen på andra sidan. man hör hennes skrika för helvete satan aaaajjj om och om igen innan vi hinner fram till henne. Hon har satt sig upp själv och vi hjälper henne in på trotoaren men hon kan inte riktigt stå upp av chocken så vi låter henne sitta kvar på cykelstigen.
Nu kommer även föraren ut och säger vad har jag gjort nej det är jag riktigt ledsen över, jag såg dig inte. Flickan har inte skadat huvudet, hon slog inte ens i huvudet någonstans, men hennes rygg och arm slog hon i. När vi sen kollar på bilen har hennes bilruta gått i sönder och det ser ut som en sten har blivit kastad mot rutan, men det var ingen sten utan tjejen som har gjort det för cyklen flög ju åt andra hållet av där rutan gått sönder :S Att flickan inte slog i huvudet eller hade mer ont? var konstigt men jag tror hon var i sådan chock så hon inte kunde känna av smärtan för när vi väl hade stått där ett tag fick hon ondare och ondare i rygg och arm :/. Men vi har fått in henne til trotoaren och hon kunde även stå upp.
Det har även stannat en annan bil som körde efter och ett annat vittne som gick framifrån som tar alla upplysningar och ger flickan.
Då jag sa att jag även var på övergångstället och såg allting fick föraren en till chock, hon hade varken sett Mig, Killen på cykeln och ja tjejen som blev påkörd....??? Jag vill inte ens tänka på hur det hade gått om hon blivit påkörd utan cykeln... Nu vet jag inte hur det gick efter och hur stora skador hon egentligen hade men hon slog iaf inte huvudet och hon kunde gå, så hon överlevde utan några alvarliga (om hon inte fått indre) skador. Men jag hoppas inte det.

Jag har fått ett litet annat tänk i trafiken nu, för hon i bilen såg ju ingen av oss vilket jag tycker är lite kostigt då vi var utspridda över hela övergångstället, visst det var mörkt ute men där är lampor i hela krysset som lysser upp allting och jag hade en stor vit halsduk på och de hade lyktor på cyklarna?. Föraren hade iaf inte sina tankar på körandet...Hon körde ju också ganska fort för att komma ifrån en korsning...

1 December 24 dagar till julafton :D

Det blåster ute igen här nere wihoo vad jag älskar blåst. Eller inte.
Hoppas ni alla får en dag. nu ska jag cykla upp för en väldigt brant bake i blåst :(

RSS 2.0