En andra plats!

Min kille är bara helt makalöst duktig, i Stockholm körde han en olympisk distansi Triathlon och av ca 1500 deltagare blev min kille nummer 2 :D makalöst duktig är han :) om man ska räkna med tävlingsklassen (dem som är med i svensk klubb får lov att delta i den klassen alltså folk som kan vara bättre) blev han nummer 14 :)
Clara var helt underbar i helgen och skrek inte många gånger utan bara hängde med, hon var mycket med mormor så mamma fick tid till att springa rundor och ta bilder (så skönt och tack mormor). Hela helgen var väldigt mysig och det är alltid trevliga att få träffa min bror och Lisa tack för vi fick låna ert sovrum :)
Jag shoppade mig även fattig inne på barnens hus som har total utförsäljning då dem gått i konkurs gjorde lite fynd men på det jag verkligen söker hittade jag aldrig men man kommer såklart alltid hem med massa annat ;p


Hello sthlm!

Resan upp till min bror i Sthlm gick riktigt bra, hoppas på samma tur vägen hem :) jag måste bara få säga hur Stolt jag är över vår dotter sover fint och efter första stoppet satt hon bara och kollade på sin lilla apa vi har på hennes bilstol tills hon sen somnade <3 var lite ledsen i slutet och sen även lite ledsen hos Lisas pappa på kvällen där vi hade tagit ett stopp för kvällsmat. Men sen sov hon så sött som hon brukar och somnade för kvällen vid nio <3 åå fina älskade dotter mamma och pappa är så stolta. Vi tog en lång paus och ett lite mindre sen var vi framme i Södertälje där Lisas pappa bor :)

Nu blir det en mysig helg med min bror och lite Triathlon fest :)


Det här med att ha bebisen sovandes i sängen!

Man får höra många saker gör inte så gör så och så... Men vad är rätt och vad är fel egentligen? Allt kan vara rätt då allt är helt upp till var för sig, alla har olika behov och alla är vi olika.
Men tips kan alltid vara en bra idé att få eller att få reda på saker som att man vet som tex att inte ska ha filt över vagnen utan stora luftmöjligheter eller att inte alls ha en filt över på sommaren för det blir ca 10 grader varmare iaf där nere. Men om sen folk vill göra det iaf är upp till var och sig bara dem fått reda på riskerna. Samma med om man vill ha sin bebis sovandes i sängen eller ej, i dk säger dem att man ska ha dem sovandes nära men inte i sängen om man inte har en halv meter på den ena sidan och en väg på andra alltså inte i mitten av föräldrarna. Men samma där jag tror inte alls på att man kan rulla över sitt barn, tappa det om man råkar somna med barnet i famnen osv

Då vi har en liten säng har vi inte möjlighet att ha Clara i vår säng alls utan hon får vara i sin vagga vid sidan om vilket bara är bra, men hon kan inte somna själv där i utan hon ska ligga i vår säng för att sedan bli flyttad över. Varje natt har jag alltså henne liggandes på min plats vid mina ben med amningskudden som avskärning + att Kasper inte ska ta sitt ben på henne. Kasper rör sig en del i sömnen och det är stora rörelser, men så fort Clara ligger där blir hans rörelser mindre och mycket "lättare" så om han skulle röra henne är det inget som hon ens hade vaknat av. Allt detta gör han sovandes alltså han kan känna av allt även om han sover :) så att rulla över sitt barn tror jag inte helt på. Men jag tror också det är viktigt att inte ha dem i sängen av andra orsaker som att det är vår säng inte hennes. Om hon är i sängen med oss när ska vi då få egentlig utan henne och ta vara på vår relation? Och så lär hon sig från början (ok inte helt då hon inte kan somna i sin egen säng en) att sova själv. Och så på morgonen får hon gärna ta över kaspers plats och sova där :) (vill bara poängtera att hon inte ligger där timma vis utan hon får mat och sen blir hon nerlagd och så sover hon, i allt ca 30 min någon gång 1 timme men hade jag lagt henne i sin egen säng hade hon aldrig somnat så då hade det tagit lägre tid)
nu ska jag nog sova då Clara somnat för längesen...


Dop!

Det är inte helt lätt att planera ett dop med en liten ;) man hinner påbörja en sak men aldrig avsluta den... Det blir även svårare då ingenting är sig likt som i Sverige när det gäller dop :p eller jo man är i kyrkan och sen träffas efteråt men allt är på ett helt annat sätt. Så man ska sätta sig in lite hur det är här, men roligt är det faktiskt även om jag inte helt har börjat än. Men snart kommer inbjudningskorten på posten och vi kom upp i x antal..
Att bara ha ett "litet" dop med bara de närmast blev ett stort dop iaf :p så är det med stora familjer men vad gör det? Man ska vara glad att man har en stor och fin familj + släkt :)


Bärsjal!

Under tiden som jag var gravid undersökte jag lite om jag skulle ha en bärsjal eller bärsele!
Men efter att jag läst och fått höra att bärsjal är mycket skönare och att den är skonsamare för barnets rygg ville jag ha en bärsjal till vår lilla tjej, Och snälla som mamma och Kent är fick vi det när lillfia hade kommit, tusen tack <3
Nu har jag ingen aning om hur det är att bära ett barn i en bärsele då jag inte har testat det så kan inte gemföra med något men jag kan berätta vad jag tycker om bärsjalen.
 
Jag älskar den, i början var det lite svårt att lära sig att få den på och henne i den, men efter många försök (Ge inte upp kolla på youtube och googla i massor) så fick jag till sist in hur den skulle sitta, men än idag kan jag någon gång få den lite sne på ryggen men det är oftast när jag ska få den på snabbt och är stressad för att hon skriker.
Vi började med att sätta i henne i den "svåra" amninsgspositionen och ja som bilden visar gick det inte helt som det ska men hon kunde ligga där och jag fick lite avlastning. Men nu sätter jag henne mot mig (precis som i en bärsele) och det är mycket lättare. Hon älskar att sitta där i och jag ska helst gå runder i massor :)
Det som är lite negativt är att vår dam inte vill ha in huvudet under sjalen så jag får hålla i hennes huvud med den ena handen in till hon har somnat och jag kan ta den över, annars flyger hennes huvud lite runder då hennes nacke inte helt är stabil än.
Det som jag även tycker är väldigt bra är att den tar inte alls mycket plats så vi har den under vagnen hela tiden för man vet aldrig om hon helt plötsligt vill upp. Så kort och gott jag älskar jag den och även Clara <3
 
Såhär är inte korrekt om hur hon ska ligga ;) men den gjorde avlastning iaf <3 men bilder är så söt och den enda som är i bra kvalité annars har jag bara iphone bilder på när hon är i den.
 

Det bästa

Sitta i pappas knä, suga på hans tumme och kolla på när han spelar är det bästa <3 ( älskar hur hennes hår ser ut ;) där det ser helt kalt ut är där faktiskt hår men det är så mycket kortare och ljusare än det andra så det ser inte ut som hon har något där :p hihi )

Hon har även börjat bli stor på så mycket andra saker än att vilja vara med och kolla överallt, och det är att hon inte längre riktigt somnar i min famn längre, skönt på ett sätt men också lite sorgligt, nu somnar hon bäst framför mig med amnings kudden över huvudet för avskärmning. Men när hon är lite ledsen eller på kvällarna somnar hon fortfarande bäst i min famn.
Det som är skönt med att hon somnar själv är att hon inte vaknar när jag ska flytta henne och så börjar hon bli lite tung ;) men man saknar endån en liten sovande bebis i famnen ;)


Tiden går!

Det ska bli skönt att få börja träna på riktigt nu igen (efter åtta veckor och när läkaren har kollat så allt är ok är det lugnt att börja igen), men jag har redan börjat Så smått med att börja springa, inte så lågt då jag måste träna upp mig sakta men säkert så jag gör lite intervall träning med 3 min spring och 1 min snabbt gå och det gånger 4 så det blir 16 min i allt. jag kom några meter lägre sist jag sprang så det går framåt även om det inte alls är i samma som innan men vad gör det när man har världens finaste unge vid sidan om en. Jag går även varje dag med lilla Clara i barnvagnen och 1 timme går väldigt fort när man är ute med henne så 2 timmar brukar det bli till, även om det inte är så snabbt så är det iaf att röra på sig :) jag måste bara införskaffa mig ett par stövlar då Clara vill ut i all slags väder, (förutom idag då det åskade och verkligen stört regnade det ger jag mig inte ut i ;) )


Stora tjejen

Vår lilla tjej är inte liten längre ;)

När det är mycket folk på båten är denna mössa så bra ;)

Mammas lilla sötnos, när där är mycket folk på båten och mycket att kolla på men oj så trött man ärr denna mössa så bra, tur också att det är "kallt" på båten så hon gärna vill ha den på sig. Men oj så söt hon blir när hon har den på sig...


När kärleken är obeskrivlig!

 
 
Denna lilla varelse kan man inte få nog av. Hon ger en styrka, glädje och så mycket kärlek att det inte går att beskriva.
 

Liren tjej blir stor!

Nu kan vår lilla tjej le med hela munnen, man blir alltså helt varm i hela kroppen när hon ler stort stort och sprattlar med både ben och armar så fort hon ser mig <3 kärlek är vad det är.


RSS 2.0