Life

Nu har jag lite tid och ork för att ens sätta mig ner och skriva istället för att bara ge er bilder :).

Jag kan börja med att säga att i lördags fick vi ett inte allt för roligt samtal nere i Harzen i Tyskland.
Mina svärföräldras barnbarns pappa hade under en tids sjukdom i cancer nu inte många timmar kvar:(
För oss som var I tyskland kunde vi inte göra så mycket :( vi gjorde så gott vi kunde med att ha en
bra söndag men vi beslutade att vi skulle åka hem söndag kväll istället för på måndagen, i hopp om att vi skulle hinna hem till han,, Tyvärr hann vi inte mer än någon timmes färd hem innan vi fick beskedet om att han inte hade klarat de indre blödningarna. Carncern hade tagit ännu ett liv :(
Två underbara barn står idag utan sin älskade far, och många utan en fin vän.

Jag vill bara upplysa om att livet är så dyrbart och även att vi viste om att dagen skulle komma så är man aldrig förberedd. Cancer är en otäck och en hård sjukdom som man inte ens önskar sin värsta fiende. Men jag vet att hans två barn är starka och kommer klara detta.

 


I Helgen var vi i Harzen på en liten cykel tur :)

Kasper och hans far har fått cyklat en massa och jag har fått cyklat några höjdmeter iaf.
I Söndags åkte jag och svärmor ångtåg, så vi blev helt svarta ;P
Men jag visar lite bilder för jag har inte någon ork till att skriva just nu men bilder säger ju mer än ord?


Det var inte för att det var kallt, för att jag hade sjalen på utan tvärt om det var så varmt så jag var tvungen att ha den på för att jag inte skulle bränna mig (även om kl var 18 på kvällen) Vi hade sån tur med vädret där nere :)
Fler bilder kommer senare :) nu har jag inte tid att lägga in fler..Kom ihåg att livet är dyrbart och det kommer inte igen!

Man måste ibland stanna upp och ta vara på livet, det är kort, det är dyrbart och det är skört.
Ibland försvinner det för dem som man minst vill ska försvinna, ibland tar livet en ond vändning och gör livet så sårbart för dem som fortfarande är kvar. Livet är en kamp och det är aldrig rättvist.
Ta vara på dem dagarna du får, och gnag inte i det förflutna. Ta vara på varandra.

En mor, en far, en vän, en partner, ett liv ska aldrig behöva sluta i för ung ålder :(

Det finns hård träning och så finns det hård träning!!!

Puuhh, Vi ska lära oss allt, även att springa i 26 grader med gassande sol och vindstilla.
Det är hårt för alla, när vi hade rundat 2 km på 500m rundan kom alla springandes i bar överkropp tjejerna hade enbart sportbh på, det kommer bli hårda träningspass framöver om solen ska gassa på som den gjrode idag, och vet ni vad? DET FÅR DEN GÄRNA GÖRA :) för man lär sig och jag njöt faktist lite av att solen gassade även om det var 50 % jobbigare :) men man får bara vänja sig vid att ha druktigt mycket vatten under dagen och förbereda sig mentalt så ska allt gå :)


Det är/var alltså meningen att jag ska packa just nu....

Men det kom en massa annat imellan, även om jag längtar så avskyr jag att packa, jag har aldrig varit bra till det och kommer aldrig till att bli det i heller, det är därför som jag alltid packar i sista sekund och bara slänger ner det jag tror jag behöver vilket då resulterar i fyra resväskor till tre dagar ;) haha nej skojja lite där men jag får iaf med mig allt för mycket, alltid.
Nu ska jag inte bara packa bikini och sommar kläder, utan träningskläder så som, baddräkt, våtdräkt, löpskor, löpkläder, cykelskor, cykelkläder, cykelhjälm och så vanliga kläder puuhh men det går nog vi är ju bara borta 5 dagar.
Så nu blir det sängen och så ska jag nog försöka packa klart lite i morgon har nog en halvtimme till det :) för onsdag ska allt lämnas till Kaspers föräldrar och då har jag ingen tid alls =) det är därför allt ska packas så mycket tidigare för vi åker tidigt tidigt torsdag morgon.

we♥it

Tre saker om varför det går riktigt trögt på jobbet idag!

1. Inte jätte roliga arbetsuppgifter.
2. Strålande sol och 23 grader ute.
3. På torsdag åker vi till Tyskland :D och om jag längtar är bara förnamnet.

Så hej, 3 sega dagar :(


På väg till konfirmation i 25 grader.

Hej sommar :)


Open water simning!

Man kan inte annat än älska vår tränare, Johnny -Det är 17 grader i vattnet så det är dejligt :)
När vi sen kommer i och ser termometern står den på 13/14 grader JOHNNY...
-Ja men om jag hade sagt att det bara var 13 grader hade ni ju inte kommit ;)
hahah så sant så sant så nu var vi en hel skara som simmade ca 1,5 km i en sjö vid Birkerød om det var kallt?
Inte som jag hade räknat med, men det var svårare att få luft än vad jag hade räknat med och det är ju klart när det bara är 13 grader.Bilderna blev inte dem bästa men här kan ni iaf se hur min fina våtdräckt ser ut också :) (Ja det var kallt om fötterna och händerna men bara i början innan man fått upp varmen :)

Att göra en klädstege själv!

Från idén till färdig stege tog oss ca två månader, men den tog bara 2 dagar att bli klar :)
Att ha en idé i huvudet om hur man vill ha en klädstege är ett men att sedan hitta den på marknaden är en annan.
Jag letade och letade men hittade bara små på 1 meter vilket inte gör någon nytta eller ser snyggt ut hemma hos oss där jag vill ha det mesta upp till taket för att utnyttja hela ytan.
Min lilla hjärna tänker att det inte kan vara så svårt att göra en helt själv sagt och gjort så nu står det en klädstege i vårt sovrum precis så som jag vill ha den för tillfället det är några detaljer jag inte vet om jag vill göra om på eller om jag vill ha det som det är.

Varför jag mer vill ha en stege till de kläder man haft en gång istället för någon annan hängare är mycket pga plats, jag vill ha något som inte tar mycket plats och är snyggt så det fick bli en stege som bara tar plats på höjden :D Man får tänka praktiskt när man har ett litet litet litet sovrum. (jag står i sängen och tar bilderna ;))Jag vet inte om jag vill ha färgen så "sliten" eller om jag ska måla det vitt igen. (vi har inte gjort det med vilje då vi tänkte ett steg för kort) och sen vet jag inte om jag vill ha alla pinnar att sticka ut lika mycket högst uppe som i mitten men det tror jag faktist blir i så som det är nu :)

Den är ca 2,30 och slutade på ca 1000kr för allt (målarfärg, brädor, penslar sandpapper och någon borr vi inte hade)

Det var meningen att jag skulle ta bilder idag på klädstegen?

Jag kan börja med att säga att detta inlägg blir bildlöst då jag inte har några bilder på stegen än då jag fastnade framför tv istället (hur nu tv kan vara så intressant egentligen), Varför? Jo för att igår kom det ner en zaptor box (svenska boxer) så alla mina svenska kanaler och en massa andra kanaler har just nu kommit till oss, och om jag har saknat mina svenska kanaler? aja nu har jag dem och nu kommer det inget intressant på dem längre (jag jobbat nu ju)
Det tog oss bara tre månader att få denna pga deras dåliga service men men nu är den här :)

wiiiie

Min stege är klar, och vi har även fixat lite annat i hemmet massa bilder kommer i morgon när jag har damsugat och städat undan :) Kasper ska jobba i morgon men kommer till att vara ledig fredag i stället (då det är fint väder) så det gör inte så mycket kan jag vara hemma och städa istället :) underbara vår och sommar nu är du här för även om det rednar är det sjukt varmt ute eller nästan iaf 17 grader ;)


Tre veckor!!!

åå vad jag är nervös och det är tre veckor kvar, hur blir det då inte dem sista dagarna? Jag känner mig inte helt redo med springningen det är den som jag fruktar mest, men allt skal ju gå nu ska det bli tre veckor med träning träning träning :D och så ett försök till att äta nyttigare än vad jag redan gör.

Rasmus Henning på framsidan av Triatleten (det blir en del med åren)


Hektiska dagar :D

Det är väldigt mycket inplanterat nu, vi har inte en enda helg där vi just nu inte har någon inplanterat varje dag, men det är roliga saker och jag klagar verkligen inte alls för som jag sa till min svärmor, det är bättre med ett fullt schema än ett schema utan något innehåll. Svärmor och Mette åker till Dubai i morgon där jag också hade kunnat följa med om det inte hade gått ihop sig:( men vi åker till Tyskland om en vecka så ingen skada sked och sen är det faktiskt 38 grader där nere kanske inte det ultimata för min kropp :)
Men jag sitter på tåget till arbetet nu sen kommer jag inte hem förrän vid åtta ikväll. Så nu vet ni varför ja inte skriver så mycket, för datorn finns det inte riktigt tid till.

En liten rolig sak är att jag och älsk handlade in mat till hela veckan (de dagar vi då visste vi skulle äta hemma) men nu står vi med en full kyl där vi inte rört någonting och vi kommer inte till det i heller då planerna ändrade sig igen. Varför ska det alltid vara så att när man planerar in maten så blir den inte äten.. Aja vi har iaf massa mat till i morgon och torsdag :)

Älsk igår på löp inne i Köpenhamn


Älskling


Som om älskling själv hade skrivit det ♥


Konfirmanden fick Justin Bieber!

Vissa önskningar går bara i uppfyllelse ;)


1. Löpning - Andning

Utan att andas dör vi, sant yes :) Men när vi simmar kan vi inte andas hela tiden, när vi springer är det så jobbigt att man måste tänka på det, när man cyklar kan det vara svårt för all vind ;)

I början när jag började springa känndes det som om hela världen gick under för jag fick inte luft ner i lungona helt, som ett ansträngningsastmabarn är det inte alls det roligaste men alla kan springa även dem med Ansträngningsastma dem säger tillockmed att man ska springa/träna för att det ska bli bättre, då lungorna blir "starkare", så inga undanflykter.

Av Sigmatri fick jag en väldigt bra hjälp om hur jag skulle springa för att på det bästa sätt få så mycket syre som möjligt.

Armarna /Bröstet; i början hade jag mina armar dinglandes/hårt spända vid bröstkorgen vilket gjrode att jag "stängde" igen luftvägen. Min tränares fru var på mig hela tiden att armarna skulle ner vid sidan/till magen och fram med bröstet som att någon drog i ett snöre i huvud, så bröstet kom upp, Just för att öppna upp bröstkorgen.
Och Andas in med näsan och ta lååånga djupa andetag enda ner i lungorna.  
Jag tyckte i början detta var mycket mycket jobbigare och förstod inte hur det kunde hjälpa. Men efter många tillsägningar kunde jag faktist märka skillnaden på att stänga igen bröstet och öppna upp bröstet (det säger ju egentligen sig själv men svårt när man väl är där)

Om du känner att du inte får tillräkligt med luft testa att ta ner armarna och andas in med NÄSAN och LÅNGA DJUPA ANDETAG ENDA NER I LUNGORNA, (det kan ju även vara pga en dålig kondition och då är det bästa att börja lite smått med träning 1 km blir till 2 km och 2km blir till 3km och så vidare ;) )

Detta är även hur det är för mig så ingenting som är vetenskapligt bevisat eller något utan bara hur det är för mig och hur jag ska göra för att få tillräkligt med syre för att kunna springa fortare och fortare. Många skriver att man ska andas var 3 steg eller var 2 steg och massa jobbigt tänkande, men för någon som älskar att tänka kan det ju vara ett alternativ.

Kom ihåg:
Det är inte andningen som gör dig fortare men du kan få det roligare under vägen.Hela våren är röda dagar ;)

Det är inte många veckor det skal gå innan man har en vecka med röda dagar igen, 17 maj är också en röd dag men det är bra underbart med röda dagar. I kväll ska vi hem till min mamma för att äta lite, i morgon har vi inget och söndag blir det konfirmation.

Cyklade tillsammans med Kasper♥ och hans far idag, ca 58 km med en genomsnittsfart på 29,2 km/h :D snart så är jag på mina 30km/h ;)
Jag kommer skriva i ett annat inlägg, lite mer vad vi lär oss på träningarna och hur vi ska springa/cykla/simma :)
men det kommer som sakt i ett annat inlägg, kanske i morgon :)

Nu ska jag få Massage och sen blir det städning av lägenheten.

Jag välkomnar Maj med stora armar :)

Underbara maj men också den månad då vi har mycket inplanterat :) Hello Tyskland :D


RSS 2.0