dag 6..

Idag var det strålande sol och inga moln så långt Øgat kan nå..
Mette Och Morten kom igår så idag var æven dem med oss ute i backen :)..
skidor från nio till halv fyra och inte jætte mycket folk i backen men mer æn vad det har varit innan :) snøade æven inatt  så bra snø i baken æven offpist...


:)
Broder nær ska du ner?? eller ska ni någon gång till sælen eller åre???

Lite uppdatering..

julen var bra, vi fick sol sol sol :)
TACK før alla julklappar :D

Bilder ifrån igår..
Mina batteri på kameran ær slut och de ør ræda dagar så kan inte køpa nya så blev inga bilder idag..

Kram ifrån oss alla :)

God Jul :)

Hoppas ni alla får en mycket hærlig julafton :) Vi har det underbart i baken, idag skiner solen lite så det ær så mysigt.
ikvæll blir det dansk jul hihi dansk julmat ska bli gott.
God jul på er alla och bli inte ledsna øver att ni inte får julhælsning men jag har fortfarnde ingen mobil. :)
Mina skidor så bra :) :)


GOD JUL  PÅ ER ALLA :)

ingen mobil.

jag har ingen mobil, ha glømt mitt løsnord till den så kommer inte in, tss men jag har det super bra hærlig skidåkning, men ingen sol,. lite jobbigt att åka med før høgst uppe snøar det som bara den..
:)
men ni behæver inte vara oroliga før att jag inte svarar på mobilen, jag har det super.
nu ør vi bara hemma lite før att æta lite lunch.. bor ju 3 minuter ifrån liften i dorfgastein, så underbart att bara kunna komma hem om det blir før mycket nu nær det snøar så..

Många hælsningar ifrån ett snørikt østerrike :)


i Østerrike

vi har internet så jag kan uppdatera er så jag kommer kunna lægga in en del bilder, under tiden :)
vi har det jætte mysigt och massor med snø,
.


ingen sol idag..

Studion..

Var i fotostudion på förmiddagen, det var sjukt roligt, vi bara lekte, kom på sjuka idéer men vi fick ju även bra bilder på det som vi skulle göra, tror sven-erik kommer få sig lite skratt när han kollar igenom alla bilderna..
Nu är jag hemma innan jag ska iväg vid två tiden. ska bara in om Lindex innan och köpa en mössa..

Så hejdå :) hörs om två veckor..
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!


Österrike!!

Idag åker jag hem till Hbg och åker direkt därefter till Helsingör och efter det åker vi direkt till Österrike.
Och med det menar jag att jag kommer förmodligen inte skriva nu på två veckor, är i österrike tills efter nyår och jag kommer inte ha något internet där nere så kan inte uppdatera. men när jag kommer hem så lovar jag att ni kommer att få se en massa massa bilder.

Jag har faktist lyckas med det svåraste som finns. jag har bara packat ner kläder för tre veckor i två väskor, ooo det var svårt men jag fick ner allt, fast sen kom jag på att jag hade glömt alla julklappar, whoops så då hade jag inte lyckats längre.
Nu sitter jag här och ska på lektion, lång dag för mig.


Sportgastein.. 07/08

så trööööt...

hade gärna kunnat lägga mig i sängen nu och somna för natten, men nej det går inte, måste hinna packa klart.
fick hoppa in i andra gruppen så jag ska vara med i A:gruppen i morgon på fotolektionen så jag slipper stressa.
det gör ju då även att jag måste packa klart i dag så att jag har det färdigt för jag kommer ju inte hinna det i morgon.
Ja äta lunch ute i mogon innan vi sticker skönt att slippa äta gröt till lunch. (hon som sitter i receptionen höll med mig om att de inte var någon mat till skolungdomar) hehe..
Sen klockan 14;53 går tåget hem till hbg och sedan där efter till älskling och efter det sättas sig i en bil ner till Österrike wihooo. alltså nästa två dagars resande fot.. (sittandes ner på tåg och i en bil) men det gör inget..:) inte om man tänker på vad man kommer ner till iii..
nej nu måste jag nog börja packa klart, har hela min garderob på sängen men fick en order om att jaag inte fick ta med mig för mycket,, huuum aa det går får bara tänka praktiskt. :)..

Att göra lista..

Vi pratade med Anna och Peter (lärarna som håller i vårta inriktiningsval) och vi kom fram ett ett bra beslut, :) det ska vara en Gm/gm klass som är exakt som Gm plus att dem som hade valt tryck ska gå (tre personer) sen så är det vår Gm/web som är ungefär som gm men en del weblektioner :) där vi två får då, även alla andra som med ville lära sig lite av web,. och de kommer även på ett bra namn sen så att när vi är ute kan säga vad vi gick.. =) en bra lösning och jag behövde inte skicka ;) eller säga något alls rättare sagt.. o alla blev nöjda... :) 

jag har tagit fram en liten lista som jag måste hinna göra nu innan i morgon :).. 

+ Betala räkningarna 
+ Packa
+ städa
-  slänga det som inte kan vara kvar i kylskåpet 
+ hade en massa plugg tills idag men de är klart. 
+  prata med min lärare som vi ska ha i morgon så jag får gå på förmiddagen istället
+ hämta ut biljetterna. 
-  Diska. 
+  Avslutnings fika med klassen :D  

Är säkert en hel del saker till men får bara hoppas på att jag inte glömmer något.    hur tänker dem??

Vi fick välja inriktning nu innan den 10 december om vilken inriktning vi ville gå, Jag valde web för att de är det jag vill arbeta inom jag vill jobba på en Reklambyrå inom web delen. Men nu är det bara jag och en till som har valt den inritningen, och resten GM, så menar dem att jag som vill gå web inte kan det för dem ska göra två GM klasser istället?? what? så jag får inte gå det jag valde på mitt FÖRSTA VAL för att de är för många i GM ?? kan dem då inte höra om det är någon i GM som kunde tänka sig att gå web så att vi blir en klass i web?  jag vill ju inte gå GM.. :( så irriterande, jag ska kämpa för att få min vilja igenom här, ska inte ge mig, fast går det inte så får jag väll gå gm iaf, nästan samma sak förutom att man inte gör de roliga sakerna som jag vill lära mig :(.. 

jajaa nu måste jag fortsätta arbeta.. Wooj..

Nu har jag bara tentan på torsdag kvar, som jag måste börja plugga på, för är just nu även klar med mönsteruppgiften :) wihoo.. Satt innan och kollade vädret, och kollade då även vädret i Österrike och hela fredag, och lördag ska det snöa ooo.
Sedan går tiden så sjukt snabbt så jag har inte hunnit tänka på att de är redan nu på fredag som vi åker, har bara tänkt på att jag får träffa min underbara älskling, inte riktigt på att vi åker då med. Men det blir nog bra, ska göra en liten lista av vad jag måste göra nu innan, jag ju hela torsdag utan något plugg så då kommer jag hinna packa om jag gör en liten lista :).. 

Hur är det med er nere i Skåne efter Jordskalvet?? inget som gått i sönder eller skadade?? ;) hehe, trodde inte riktigt på det när dem sa det i morse men tydligen var det ju sant... 

Nu ska jag återgå till att sätta ihop dokumentationen. :) 


Bild ifrån http://sxc.hu 

Riktigt söt bild.. tänk om man skulle kunna ha haft en sådan liten söt djur hemma :).. Vill du ha färgade linser?? (utan styrka)

Har nu en blogg kampanj där du som har bloggat i över 2 månader kan få gratis färglinser UTAN STYRKA.
Allt du behöver göra är att gå in på fargadelinser.com gå in på Bloggar så får du även mer information..
Bra julklapp eller bara vara extra fin på nyår, fargadelinser.com

Våra HC affischer är just nu på Utställning..

Japp i stenbys konsthall i steneby..

Studenter ställer ut på Steneby Konsthall

Studenter som läser första året på KY-utbildningen Grafisk Medieproduktion ställer ut sina grafiska affischer på Steneby Konsthall. Utställningen "Affischer som tema" är en tolkning av HC Ericsons utställning CORPUS som visades tidigare under hösten. Utställningen pågår 16/12-8/1. Versnissage 16/12 kl. 08.30.

 
Text ifrån brobygrafiska.se för mer information..

Bilen klar :D

Blev klar med bilen :) Innan klockan fyra, utan att stressa de ni :) 
nu har jag bara mönsteruppgiften som ska sättas i hopp i ett dokument och tentan på torsdag kvar :). sen är det jullov. puuhh så skönt det ska bli.. men vad som ska vara klart efter jullovet vill jag inte tänka på inte nu iaf.. 
Jag tyckte att bilen blev bra men vi får se vad Mats tycker om den.. 

Just nu hade det varit så skönt med en säng, men om jag lägger mig nu somnar jag aldrig ikväll så bättre vänta och vara trött i några timmar. 

Ha en bra eftermiddag =) 
Puss o Kram 

5dagar..

Räknar ner nu och 9 dagar till Julafton ? what? tiden så gå fort, ibland för fort.
Igår var vi nere och kollade på Den enda underklädesbutiken och kollade på Deras årliga luciatåg. det var tjejer och en kille som bara stod i underkläder, visa var finare än andra men där var en jätte söt bh..

.....

Pluggdag!!

Blev inte riktigt klar med bilen igår så idag får jag sitta med den hela dagen...
Tredje advent och 6, dagar till jag åker här ifrån, så skönt och mysigt det ska bli, längtar så, men fram tills torsdag ska jag bara plugga gärnet så att jag klarar allt alla de tre sista uppgifterna som vi har att göra...

vaknade ganska så sent, typ för 45 minuter sedan, gaska så skönt men trodde inte jag kunde sova så länge.. men tydligen..
Ha en bra tredje advent :)


Mysigt snöparadis (kanske inte paradis)

Så mysigt det är att rulla upp rullgardinen och det är inte sådär mulet mörkt utan solen lyser/lyste faksitst igenom och man ser all snön på marken helt vitt, överrallt, man ser några spår i marken där bilarna har kört men inget mer,. då fick man en längtan efter att få stå i skidbaken..
Igår var det glögg kväll, en lugn kväll :) och securitas är ju hur softa som hälst här.

Idag blir det en pluggdag/kväll, så att jag blir klar med allt. :)

Sköt om er...


Lucian igår..

Luciafirande idag i skolan!!

Just ni sitter jag i en av skolans PC salar (av två),
JAg blir så trött, skärmen är skit, och jag kan inte söka inne i Windows, ich Indesign Finns inte :( hur trött får man lov att bli? vill till en mac sal :(.. Fick ingen ork alls nu längre. håller på med ett tap project och jag ska göra modmaps och behöver indesign och nu får jag sitta i Illustator bara för dessa fattiga pc salarna inte kan vara snälla..
Men om en kvart är det lucefirande i vår matsal, vi vet inte vilka det är som ska lussa för oss men det var ingen ifrån skolan iaf.

dags att gå..


I skolan..

Marianne lättade mig precis,. Jag har precis blivit klar med en mönsteruppgift, och Marianne säger då, då har du bara bilen kvar? ooo yes :) plus en tenta i GT (Grafisk teknik) men det lär inte vara så svårt och den är inte förrän nästa torsdag,. så i helgen blir det bilen som ska göras. (det svåraste av dem alla). (jag är även klar med Tandborsten och Glaset. 

Nu måste jag fortsätta. 
Godkväll :)  

OJ!!

var min reaktion när jag tittade ut. kollade på nyhterna och hon säger att snöfallet låg över oss nu, kollade då ut om det snöade och vad ser jag det ligger redan tjockt lager med snö, jaha då fick vi snö över allt igen,  bra? dåligt?  vi hade innan men inte på det sättet.
Det var väldigt kallt igår, och min jacka var inte all Varm, kanske borde ta fram skidjackan,.
och nu börjar han/hon som skottar hålla på.. :(

oj så mycket det var att göra nu innan jul :(

Vi har en, bil som vi ska göra klart, mönsteruppgift, en tandborste med glas, även skissprocessen i Tap project, ett prov i GT, 
Som ska vara klart tills nästa vecka,. uuupps, sitta i skolan hela helgen kanske?? 
Just nu ska jag sitta lite med bilen, färglägga den och lite sådant. 
Vid halv fyra ska jag ner och slinga håret och klippa mig, så ja idag lär jag inte hinna göra så mycket, men det får bli på torsdag och fredag.. 

Nej bäst att börja arbeta.. Tisdag 9/12

Idag har varit en fixar dag, har städat min lilla lägenhet,. diskat och damtorkat lite. diskade efter jag hade ätit idag så det blev inte stökigt efteråt :) sköönt så nu luktar det skurmedel, men det luktar gott.
Kom även fram till att det kan vara ganska så skönt att diska nu när man bor själv, för man kan inte klaga på att de är någon annans disk och man får en stund för sig själv, utan att se på något som har fyra sidor. en stund att komma bort ifrån de tekniska ;).. och så blir det rent och snyggt efteråt och jag kan inte arbete om det är stökigt för då får man bara en bortförkalring på atat man måste göra det istället och man bara sitter och tycker de ser så förfärligt ut..
Men nu är jag klar :). och ska in i duschen..
umm mamma fick du en chock nu när jag ser ett nöje i att Diska??  ;) hihih.. de fick jag nästan själv..
ha en bra tisdagskväll :)

Jag älskar dig Kasper!!


Ane Brun True Colours


Phil Collins - Against All Odds


Jag är snart hemma.. <3

Lång dag idag..

Var i skolan och hade lektion ända tills halv fem, inte längre än en arbetsdag, men när man även har en massa att göra utöver skolan så blir det långa dagar..
Men det är ganska så lugnt,..
Miss you so babe...(L)

Söndagen den 2 Advent.

.. Trött, och har ingen mat hemma men orkar inte cykla/ gå ner och handla.
men jag måste väl ta och göra det, så att jag har något att äta.


All i Want for christmas is You!!Kasper.. <3

I Love you....

snögubben!!

festade igår, blev först på the manison, och sen vidare till köpis,..
Alexander och Rickard fick vänta lite på mig medans jag gjode mig klar, då blev det att Alexander började bygga på en snögubbe, (Alexander avskyr snön så en rolig syn).
Alexander hann inte riktigt klar med den så vi fixade till den helt innan vi gick..
Jag fick stå för den snygga skulpturen haha, tss. ;)..
Alla snögubbar kan ju inte se likadana ut..
men visst blev den snygg?? 
hela Alexanders snögubbe??
Nedersta bilden är tagen av rickard, ligger även uppe på Facebook..

den där snögubben står och kollar in mot mitt fönster, så varje gång jag kollar ut får jag se denna pervosnögubben..
igår tyckte jag att den mer var riktad in till Rickard och Alexander men tydligen hade jag lite fel där, :( ...

vill ni där nere i skåne och Danmark ha lite snö utav oss? ;)..


16:10

SuperGratis.se

en sida som är så mycket bättre än GratisGodis.

är kan du byta in dina poäng mot saker och även en massa tävlingar.

En Ipod, Wii med mera...
SuperGratis.se


Fredag.. Redan??...

TIden går så sjukt snabbt, det är bara två veckor kvar, oj vad tiden går.. nu börjar man känna en liten press på allt som ska lämnas in och de prov som vi ska ha innan ;/ okej ett prov men en del inlämningar, ucch..
Men sen har man två veckor till semester ska bli skönt.
Vi har även fått ett snöparadis här uppe just nu, har snöat hela dagen idag så nu är här en hel del, men det ryktas om att det ska regna i morgon :( varför??..
men men så är det ju i sverige...


Nu ska jag plugga lite sen blir det förmodligen fest ikväll..

=) Ha en bra Fredag..

Studiebesök i Karlstad!

Idag kommer jag vara borta hela dagen vi ska på två studiebesök i karlstad så vi blir borta hela dagen.
Igår blev det frince hemma hos Alexander och Rickard nu ju.
blev snöbollskrig huuum, alexander som inte alls gillar snö sprang ner och mulade (när man kastar eller lägger personnen ner i snön) på mig, jag är ju inte lika stark tydligen :( snyft heheh men Alexander gillar ju inte snö så där blev man förvånad.. Isa hade sin kamera så då blev jag ett bra offer :/ :P...

Men nu måste jag gå klockan blev mycket bussen går halv ifrån skolan..

Ha en bra torsdagskväll..


Jag är så trött...

En lång dag idag, in och ut igenom alla butiker som vi har i sunne, (inte så många men lagom många för att bli trött).
Jag hittade en Julklapp till älskling men sen hittade jag inget mer, :( hittade en hel den klänningar som jag hade velat köpa men tänke att jag slingar håret och sådant istället,
jag har ju redan så mycket kläder som jag inte äns använder så kanske borde använda de först.
Så min julklapp till mig själv blir att slinga håret.
Vi gick in på Hårkompaniet där jag hade fått hem en rabbatchek så tänkte att jag kunde använda den.
Gick in och frågade om dem hade någon tid för slingning, hon sa direkt jag har bara en tid på Fredag annars är det bara nästa vecka ??? Huu vad då, så fort? för en tid till färgning, jag som är van vid att min frisör hemma i Hbg har minst 1 månads väntan.. jag hade säkert inte änns fått en tid innan julafton om det hade varit min frisör i hbg.
så jag fick mig en liten chock där, fick även en till chock när hon sa priset, upp till 500 kr whaaat?
jaja, kommer inte ihåg hur mycket jag batalar hemma men inte är det 500 iaf, tror det brukar vara runt 800 kr och då med lite rabbat så kostar nog vanligt vis kanske runt 900 kr. Så whay not... Sunne är kanske bra iaf.. hehe hoppas bara att dem är duktiga med, men det är dem säkert. så nästa onsdag slingar jag håret. Godjul till mig själv ;)..


(klicka för större bilder).....


Ledig idag!!

Ska ner till butikerna vid tolv ett tiden med Marianne, kolla på lite julklpappar, och sen blir det säkert en hel det foto i snön, tänka er att här är snöö, på riktigt denna gången och inte bara så att den har legat som ett täcke över utannu är det mycket snö, och det snöar fortfarande ganska mycket så vem vet hur länge det kommer fortsätta snöa, men de är mysigt.. då känns det ännu mer som vinter..
Kommer ihåg den julafton vi precis hade flyttat till tagvåninggen i Ramlösa och det hade inte varit någon snö på hela december men när jag vaknade på JULAFTONS morgon var det en massa snö ute, det var så underbart mysigt bästa julklappen ;)..
Jag är 20 år men tycker fortfarnade om snön lika mycket som jag gjorde när jag var liten, hehe.. men en gång om året får man väl vara barnslig.
Det som är ganska roligt här uppe i Sunne det är att dem plogar snön med traktorer, alltså en vanlig traktor med en sån skyffel där fram :) fast de ä rju väldigt smidigt, för då kommer dem ju fram överrrallt.
Fast inte så roligt när man vaknade i  morse av den vid sex/sju av att dem kör de precis utanför lägenheterna, plus att dem helt plötsligt tar och skottar trappan upp gångarna in till alla, Men snällt :)(klicka för större bilder)


Tisdag kväll..

Idag har det snöat hela dagen fast inte förens tre började lägga sig, men det snöar fortfarande så nu är det vitt utanför, helt underbart, även om de säkert är borta snart igen för de är inte jätte kallt ute runt -1, så vi får se hur länge det varar. men mysigt nu för stunden iaf =).
Snö är något som är mysigt, om det inte är blaskigt och vått,.
Jag orkar inte gå ut att fota nu, men om snön är kvar i morgon så tar jag några bilder. ska ner och kolla på lite julkläder i morgon med Marianne, så då kan jag ta några.


Så såg det ut innan idag vid fyra tiden..

Julbak :D

Idag blev det en massa julbakning vi fick tre plåtar med lussekatter :D nammie,
Fast det började ju inte så bra, jag cyklade ner snabbt innan Elvira och Marianne skulle komma hem till mig för att jag behövde Saffran, jag kollar inte i reseptet om det är något mer man behöver, köper saffran och cyklar snabbt hem igen öppnar för dem.
När vi sedan ska börja baka kollar jag i reseptet humm JÄST det ska man ju även ha, tror ni att Fröken Lind har det??? NEJ. jaha upp på cyklen igen och ner till Ica och köpa det, cyklar hem igen. det var jobbigt, för det snöar en hel del så det var kallt bruuuu..
Men tillslut efter tre timmar hade vi en massa lussekatter. (lussebullar). väldigt roligt blev det, tre tjejer ska göra en deg, ja ni kan tänka er själva. lite mjöl o deg har jag i hela mitt kök nu..;) tss.

 

Ja det blev tre plåtar men vi var tvugna att separera dem så att vi fick ta det i omgångar för annars blev dem för stora så att dem växte in i vandra ;).. men goda blev dem..

nammie..

Lediga dagar...

.. Är ledig idag och i morgon men det kommer endån att bli en hel del pluggande. inte så mycket idag, då jag mariannae, Elvisa ska baka höhö lite julbak, alltid roligare att baka fler, tror det blir lussebullar, så ska ner och handla lite saffran, medan dem är i skolan.
En ganska så lugn och skön dag idag med andra ord.
Inget fint väder iaf, mulet och snön som föll igår stannade inte kvar,.


2 December Lucka nummer två öppnad..

Och det blir mindre och mindre dagar kvar till jag åker hem till Älskling ooo lalalal :D och såklart är det ju lika många dagar kvar tills vi åker ner till Österrike ooowii :D..

Julmys...


Julig mysbelysning !!


---

Har precis lagat mat, kyckling, varför ska jag alltid glöma att jag har salad i kylen och inte äta upp den så den ligger där inne och blir gamal? och sen när man väl vil ha salladen så är den ja för gamal :( snyft, men jag hade en som var bra som jag kunde äta men iaf :( så onödigt, det borde finnas portionsvis som man kan köpa för mig som är själv så att de slipper bli gamalt.. så som dem har gjort lätta smöret smarka förpakningar. (fast jag äter inte lätta de är inte smör de är plast) men iaf en smart förpakning.

Nu ska jag snart iväg till skolan film ikväll ju..=)

Once

Elvira började spela på denna låten nu precis,. :) 
en mycket bra låt så delar med mig den till er, många av er har säkert redan hört den..

Falling Slowly - Glen Hansard and Marketa IrglovaSer det snöar, jag ser det snöar..

det var väl roligt hurraaa..  Ja det snöar då här uppe, en bra start på 1 december :D. 

i natt drömde jag en väldigt mystisk dröm som vanligt, men i natt hade jag en katt som jag kunde prata med, den var jätte söt och mysig pratade och gosade med den och utanför var det även ett slags "krig" och vi skulle åka någonstans, det var en massa berg och jag har katten på min axel och går ut ifrån en slags bil går över en å och blir nerknuffad och faller eller jag flyger neråt ifrån ett berg, får inte tag i något så jag flyger vidare ner och när jag sen får stopp på mitt flygande kryper jag upp ifrån detta berg och det är lerigt och geggigt så mamma kommer och hjälper mig, men när vi båda står uppe på toppen så kommer det en häx liknande människa som ska putta ner mamma med, och säger här är det ingen som kommer förbi utan att bli nerknuffad och jag har kvar min söta katt på axeln, sen vaknar jag. huum. 

Väldigt konstig dröm, men katten hade jag gärna haft i verkligheten så söt den var. 


RSS 2.0