Laddar upp inför i morgon :D

Äta strikt i vanliga fall men dagen innan en tävling bara kränga i sig nutella, vitt bröd och gosaker + sallad grönsaker, pasta, kyckling, I just love it :D (det kanske finns andra saker att äta som är bättre men just nu är det detta jag vet) ok inte för att jag är så strikt annars haha men ska bli bättring på det lovar.

Tävlingsdags!

I morgon är det dags för en till tävlig, denna gång i Danmark i lag, DM HOLD (DM=Danmarks mästerskap), jag ska köra med två andra underbara tjejer i SIGMATRI vi ligger på nästan samma nivå men det som är det roliga när man kör i lag är att vi ska hjälpa varandra. På simningen är det lättast att ha en som ligger och simma först och tar allt vattenmotstånd så blir det lättare för dem som inte är lika snabba, och i cyklingen är det lättast om man turas om och cyklar först och tar all vinden så man kan hålla ett bra tempo hela vägen :) På löp är det inte så mycket man kan hjälpa i lag förutom peppning där får man inte jätte mycket hjälp med vinden.
Det är löpningen som jag är svagast på men det kommer säkert gå riktigt bra :)
Det är bara fem lag som är i vår åldersgrupp, men oj oj oj vad jag vet att två av lagen är snabba, men vi får ta och åka dit utan förhopningar och bara ha roligt :) för det viktigaste är väl att ha roligt och inte vinna ;)
 

Träning

Jag tog det lugnt i måndags och igår var vi och sprang med SIGMATRI, under sommaren sprang jag inte med SIGMATRI då tågen inte passade in, men jag fick ett träningsprogram (som jag fortfarande får) av min tränares son att göra i stället, när jag sen kom tillbaka till SIGMATRI för tre veckor sedan kände jag redan då en stor skillnad på löpningen, (mina förhoppningar var att jag skulle ha komit fram lite i ledet) men problemet är att alla tränar lika mycket och alla blir bättre och bättre så jag ligger fortfarande där bak med alla andra ;p haha ajja jag känner att jag har blivit fortare och jag kan faktist springa bättre och längre nu än jag kunde innan jag fick Rasmus program med pulsträning och massa intervaller jag tar löpträningen på lite mer allvar och jag har fått upp "suger" över att springa igen.
Jag vill inte riktigt lägga in mitt träningsprogram här då jag betalar för det och det är skrivet till mig, ut över mina mål och min kropp, alla är olika och alla behöver olika saker för att bli bättre och träning är så individuellt om vad man ska göra för att blir bättre.
Jag slog ju mitt rekord i söndags med 10 minuter (om jag räknar med att löprundan hade varit 5k och lägger på nåfra minuter i min tid)
 
 Jag kan ta några exempel som man kan göra för att bli en lite snabbare löpare :) Om ni vill.  


Don´t dream of winning, train for it!!!

World Triathlon Stockholm

En blöt dag, från start till mål :D

Den stora tävlingen är nu genomförd!!!

Träningen sat där den skulle och jag genomförde Stockholm Triathlon sprint tillsammans med min storebror :)
Min storebror hade starttid 11.00 jag 11.50. 50 minuter som gick hur fort som helst och jag missade nästan min start haha tur man hade tre personer som höll ögonen på klockan ;p
 
Simningen som jag har haft problem med innan gick riktigt bra, vi började i vattnet vilket gjorde att jag inte skulle hoppa ner i vattnet utan jag fick vänja mig vid vattnet långsamt, vilket är en riktigt bra fördel för mig. Så där har jag inget att säga något om, jag simmade på 14 minuter 36 sek ;p
T1 gick galant om jag lär mig knäppa min hjälm haha
Ut på cykling och om där var backar? där var en brant backe och en lång men dem var inte farliga, backar är min vän och dem var inte så farliga, till skillnad från vad min storebror tyckte ;). Det jag har att säga om rundan är mer alla hål och gupp som var över hela banan, och sen kom vi inte undan det där regnet, det STÖRT regnade ett tag när min storebror cyklade så då var det redan kört med att få cykla på ett tort underlag. jag fick som tur var inget regn under cyklingen men underlaget var redan blöt, Rundan hade även väldigt många svängar så på ett blött underlag kan det gå riktigt illa om man inte saktar ner, så det var många gånger man skulle starta på nästan ingen fart igen så det tar ganska mycket på energin, jag cyklade på 39.47 :)
 
T2 gick också bra jag hade min cykel nära "cykel ut" så jag skulle inte springa med den så långt, utan längre med löpskor och det är ju lättare än med cykelskor ;)
Här kan jag säga att det började regna, det började STÖRTREGNA och det kändes som att jag sprang under vattnet, (det var inte jobbigt utan med att man var så blöt som om man var under vatten, under detta regn som kom han inte vattnet försvinna så jag sprang på översvämmade gator och igenom så många vattenpölar, man orkar inte leta efter vilekn sida som har minst vatten utan man springer bara och då blir der rakt i genom vattnet (jag var ju redan så blöt så kunde lika gärna bli lite blötare ;) )
vi skulle springa förbi mål en gång för att sen springa in i mål, jag var inte helt med under löpningen så jag frågade en official om hur många var, 3 varv skriker han och jag fortsättet... 3 VARV ?? eee nej jag hör mamma, Lisa, Mattias, och alla ropa på mig nej du ska i mååål haha ok då får jag springa tillbaka haha så jag sprang lite längre...
Men det var faktist inte för att jag hade helt fel utan jag hade faktist lite rätt, för den löprundan var INTE 5k den var ca 4,2 :'( så jag hade rätt med att jag inte hade springit alla 5k men rudan var ju inte längre och dem har antingen gjort det med vilje eller har dem räknat 800 fucking meter fel. Så nu kan jag inte använda denna tiden med min nästa sprint i heller :( Så min sluttid blev 1.24.03 den är jag glad över men oj vad jag var sur när jag kom i mål hahah man brukar vara glad men jag var som ett åskmoln ;p det gick över sen när jag såg min placering. Jag blev nummer 16 av alla kvinnor/tjejer som genomförde det och jag blev i allt nummer 171 av 819 så det är ingen placering att tacka nej till ;)

Min storebror till höger och Lisas till venster, alla tre triathleter (lisas bror genomförde det på 1.19.15) Min bror kom igenom på 1.42.44 :D ) 

Innan det hade börjat regna ;)

Jag kom upp i vattnet som nummer 5 av alla tjejer ;)

Hjälp jag ska ha lite luft ;p

Hej hej vi ses efter 20km.

20km cyklade ;p lika glad fortfarande

Sen började det störtregna så kameran blev packad ner.
I mål :D
 

Stockholm

Paniken som uppstår när man har lovat sin storebror en cykel, en cykel som vi har i vårt förråd i källaren.
och den fina paniken som kommer när man inte kan hitta den nyckeln man letar letar och letar och man har bara 1 nyckel där in, man börjar tänka vilken dag det var man hade den sist och letar igenom alla sina kläder men hittar den endån inte, bajs, @£€%&!!, är många saker som kommer ut, fram tills man kommer ihåg att man gick ner där innan man åkte till Köpenhamn, woow jag la den i min väska och woollaa där låg den puuhhh... Bror du har en cykel igen. Det var tur att vi kom på att vi skulle där ner dagen innan och inte 5 minuter innan vi skulle åka ;) då tror jag inte att jag hade kunnat klura ut att den låg i min väska, för det tog ju så där 3 vakna timmar och 9 sovande timmar :p 
 
 

Stockholm triathlon -sprint

På söndag bär staplen av för en sprint distance i Stockholm, och vet ni vad? det ska regna? Bajs bajs bajs, alltså de kan regna vilken dag som hälst annars men inte nu på söndag, jag har haft tur på alla dem jag gjort hittils så såklart ska det börja regna i stokholm :(.
Det gör faktist inte så mycket om det inte är strålande sol det tycker jag blir allt för varmt, så moln gör inget så länge det inte regnar, för vet ni varför?
Jo det ska jag förklara er nu, kanske jag redan har sagt det men då säger jag det bara en gång till.
När det regnar har stenarna som ligger på marken en fin idé att dem ska vända sig om så deras "skarpa"/"vassa" sida kommer upp och gör det lättare att få en punktering, det blir alltså väldigt enkelt att få en punktering vid regn. Nummer två är att vägarna blir så sjukt glatta så i svängarna ska man ta det extra försiktigt, (kommer ni ihåg då när Kasper låg i backen?).
Men så länge det inte regnar/har regnat när vi ska cykla så får det gärna regna när vi springer :)
 
 
 

Någonting som jag saknar!

Någonting som jag inte kan få igen om jag inte får detta jobb....
 
SEMESTER ♥ Frihet 

Summer love!

Solen skiner och det ska bli ca 30 grader även idag, igår var vi på Amager strandpark och det är inte många gånger som lilla jag bara går rakt ner i vattnet utan att stå i 3000 minuter först och säga att det är kallt, men det står att vattnet är 20 grader och det stämmer kanske väl men det kändes alltså mycket varmare eller så var det för att det var så varmt i luften ;)
Nu blir det stranden, och jag hoppas på att det är lika skönt i vattnet idag :)
 

En rolig sak: Det var helt sjukt mycket folk igår på stranden, och alla var nästan i och badade, man kunde spela boll utan att man var uppe i någon annan, men man skvätter ju alltid lite vatten när man leker med en boll OCH NÄR MAN ÄR I VATTNET, Men iaf till det roliga, vi ska hålla bollen i luften så länge som möjligt och vi är fyra personer (inte det lättaste) bollen flyger över Marco och han kastar sig, vilket gör att det skvätter lite, en tonåring som står med sin luftmadrass en bra bit bort får några stänk på sin rygg, och shiit jag har alldrig sätt någon bli så.. ja... vad ska man säga, som om hon hade fått någon på sig som var äkligt, hon står och tar på sin rygg hela tiden och ger oss blickar som heter duga hahah det är så svårt att förklara hennes blick men det var som om hon avskydde vatten, haha men varför är hon då i vattnet haha ;) stackars lilla tjej som inte kan tåla lite vatten... ;) och det var inte för att det var kallt, det var inte den blicken hon hade, och det var inte kallt.

Home alone

 

KMD Challenge Copenhagen Ironman

I söndags bar det av till Köpenhamn (eller om vi ska vara petiga var vi redan där inne sen lördagen)
Kasper skulle bli en Ironman för andra gången. Vi hade allt under kontroll, nästan då vi skulle på bröllop dagen innan (lördag) hade vi väldigt stressigt som vi alltid har, det är liksom lite oss att alltid stressa iväg, men i hinner alltid i tid även om vi alltid kommer på klocklsaget, så var det även i lördags ;).
 
Hemma letar och letar vi efter Kasper simglasögon som vi inte kan hitta, så det fick bli ett par nya (dyr sport min kille valt). Allt gick bra och när vi lämnar cykeln vid inchek ser jag att han har ett stort hål i sitt bakdäck så man ser slangen... AJ AJ AJ alltså att han inte har fixat nya däck till detta.. men han sa att han säkert ska klara sig, så jag ska inte vara orolig. ok det är jag inte i heller, vi får cyklen till inchek och bröllopet hinner vi till (ps man ska aldrig gå på bröllop dagen innan en Ironman;p )
 
Söndagen är där och jag kommer in till Kasper vid cykel då jag har ORG band (som jag fått av Morten, Mettes pojkvän som ha hand om tidtagningen) annars får man stå utanför inchekningen och trängas med alla andra för att ens kunna se honom.
När dem börjar simma ser jag inte att Kaspers glasögon gick i sönder, utan något jag får reda på sen utav en kompis till Kasper, om jag blir nervös? oooja för man kan inte simma 3,8km utan simglasögon, 400, 750 kan man men inte 3,8km. Men han lugnar mig lite om att det bara var remmen som gick av så han inte kunde spänna dem bättre fast, puuh bra start eller?...
 
Han kommer upp ifrån vattnet på 1 timme och 11 minuter, som han hade räknat med... Upp på cykeln och iväg... Jag tar Metron och s tåget till den högsta backe som dem ska cykla upp för och möter även upp Kaspers föräldrar.
Jag kan säga att den väntan är inte rolig, man har fått en ca tid via ultimate om när han ska komma dit (där ligger tidtagningsmattor precis nedanför) Men han kommer inte... Vi väntar och väntar men sen slår det mig att det kanske är fel på tiderna, för man brukar alltid cykla fort i början och sen sakta ner ;) (vad som inte riktigt slog mig var att han hade kunnat fått en punktering) Men han kommer förbi han ser lite trött ut, men självklart ser man trött ut när man cyklar upp för en backe? eller?
Han kommer i mål på cykeln och börjar springa, dem tre första gångerna vi ser han, ler han tillbaka och ser inte så trött ut, men sen blev han riktigt trött och de sista 8 km var han tvungen att gå :( jag kan lova er att om jag hade kunnat hade jag tagit hans plats där, jag hade tagit hans plats redan efter den första halvmaraton, för det var efter det som det gick "dåligt". Att bara se sin kärlek må så dåligt veta att man inte kan göra någonting alls och man bara vill ha honom i mål är inget roligt alls.
 
I år var det riktigt varm solen stod på från morgon till kväll och det blev bara varmare och varmare, jag har nog aldrig sett så många få det så dåligt under ett race som under detta års Ironman, många fick kramp och det var många som fick det dåligt när dem kom i mål.
Kasper kom i mål på 10.51.59 som ÄR en fin tid.
Men då jag var så nervös för honom under hela racet fick jag nästan inga bilder ;) haha Men här är några iaf.
 
Där finns nog cyklar för flera miljoner, vågar inte ens tänka tanken, men dem är fina. och skapar ett väldigt stort ha begär.


Han är nu klar för start :D

Det är inte jätte lätt att komma upp ifrån vattnet, men på Challenge får man hjälp (det brukar man inte annars)

Fin cykel, vil ha... (jag känner inte personen som är på bilden, det är cyklen jag är ute efter)

Nu kom min älksling, men inte ens ett leende kan man få även om han viste vi stod där ;) eeej alltså.

swiich, här såg han mig inte ;)

Rasmus Henning springer för sitt stafett lag.

Här kommer han springandes och kastar saker mot oss, ( det han glömde lämna i T2)

Fortfarande glad, (men inte jag där av de dåliga bilder, för man kan inte riktigt ta bilder när man är nervös och har det nästan lika dåligt som han själv ;p )

Hur härlig är inte denna bilden? han springer i mål med sin fru och barn, helt underbart att se.

Och ÄLSKLING kommer i mål..

Borde det inte vara Kasper som skulle se trött ut och jag pigg??? vi bytte lite roller där.

Äntligen på väg hem...
 
 
 
 
 
 

ut för lite cykling i det fina vädret

 

KMD Challenge Copenhagen

I helgen som var, var det triathlon fest i Köpenhamn. Jag hade anmält mig till KMD 4-18-4 som är ett motionslöp där du simmar 400 meter cyklar 18km och löper 4km, det gick väldigt bra även om jag fortfarande får någon slags "panik" i början och hyperventilerar de första 100 meter vilket gör att jag inte kan simma som jag vill och förlorar en hel del där. Men det tog jag bara igen på cyklingen där jag cyklade med 33,5 km/h i snitt ;) underbar cykel väg. 
Löp är som vanligt men jag har blivit så mycket bättre och jag tycker det är roligt det tyckte jag inte innan jag fick Rasmus program, så det är jag riktigt glad över. Jag kom in på 1.08.37 mitt mål var där runt så jag klarade det riktigt fint. Men jag hade säkert kunnat få 1 minut av om jag bara hade haft cyklen på rätt ställe jag hade ett nummer på 500 och det var nästan längst upp där man kom upp ifrån simningen, det brukar inte ha någon betydning då löp ut alltid brukar vara vid sim ut, men nu var den vid cykel ut så dem som hade sin cykel vid 1000 fick en mycket mycket mindre runda att springa med sin cykel när man kom in ifrån cyklingen då dem bara skulle in och sen ut, jag skulle springa med min cykel och cykelskor en lång bid bara för att sätta min cykel för att sen springa tillbaka hela vägen, det var inte det roligaste och där tog jag en del krafter, men det är ju inte allt och jag kom nummer 6 i min åldersgrupp :D 
 
Glad tjej har fått sin första medalj inom triathlon ;)
 
I Söndags var det Challenge Copenhagen Ironman som Kasper var med och genomförde, det kommer ett inlägg om det senare :)
 

Nu är jag här igen fröken klagare!

Jag har blivit så trött på Aftonbladet under den senaste tiden så det inte är sant, man kan verkligen läsa i deras texter om vilken "sida" dem står på. Om vi tar ett lätt exempel som fotboll, i varje text dem skriver om HIF är det inget positivt, så fort dem skriver om AIK eller ett annat lag är det andra bullar, man kan verkligen läsa i deras texter om vilka personen som skrivit håller med. Det är inte bara i fotboll utan i nästan allt dem skriver och så skriver dem en rubrik som inte ens har med innehållet att göra, allt för att få folk att läsa.

Jag är så trött på det, HIF är ett super lag det är bara att inse, dumma aftonbladet, journalister ska vara neutrala man ska inte kunna läsa vem dem hejar på eller röstar på mm.

Hejdå Aftonbladet nu har ni fått en mindre läsare....

Jag kanske är helt fem på det men det är iaf så jag tycker.


Shiit alltså!

Sitter på båten över till mamma, och det är inte jätte mycket folk men endån ska tre svenska damer sätta sig på samma bord som mig även om jag sitter med en bok i handen och bara vill läsa och shit vad dem klagar på allt, och dem har även magen att säga att dem vill ha min biljett så dem kan få cigaretter. Alltså? Jag känner dem inte ens? Varför skulle jag vilja ge min biljett? Och jag som är så anti rökare gör det bara värre. "Oj denna båten gungar mer än den andra" är också lite av det dem sa, haha jag tror inte det är båten jag tror det är pga av att det är lite andra strömmar och vågor just nu.. Käringar... men jag skrattar bara eller inte ut utan inombords för dem är så ja roliga.


Bjuder en bild på mitt nya nagellack :) silver plus rosa det är de rosa som är nytt :) Chanel may


SILVER TILL LISA NORDEN

:D det var en spännande kamp oj oj oj men silver i ett OS shiit hon är så duktig, tralalalal :D :D :D

Det går lite segt för mig här!

Här har ni lite av vad det är jag håller på med just nu, kan säga att det går framåt jag har blivit bättre på att springa. Jag får just nu ett träningsschema som jag ska hålla och det går riktigt bra, som ni kan se är det med 6 tränings dagar i veckan och tre av dem med löp då det är det jag ville bli bättre på och nu älskar jag att löpa igen, nästan längtar till att det bli tisdag, torsdag eller lördag :)
just nu kan jag springa 5km med ca 5.30 min/km lite av min dröm/mål är att jag ska kunna springa 5km med 5.00 min/km det är ca 12km/h och då kommer jag under mina 25minuter :) det är just nu bara 53 sekunder ifrån vad mitt personliga rekord är så det låter inte så mycket men det är faktist mycket, var minut räknas och är jobbiga, men med mitt träningsschema som jag har nu kommer säkert att klara detta :) 
Ett stort problem jag har nu är att jag äter allt för mycket av det "förbjudna" självklart får man äta lite men jag äter det faktist lite för mycket nu ;) höhöh så skäääärpning på det. Kanske jag även ska ha ett matprogram att följa så jag kan väga lite mindre och flyga lite lättare fram? ;) för om jag ska vara ärliga mot er så hade en 4kilo inte skadat så mycket att vara utan ;)
blablbalba nu ska jag kolla på OS /OL

RSS 2.0