Vecka 27, 98 dagar kvar :)

 Tiden går väldigt fort nu och nu är det inte många veckor kvar, självklart kommer jag sakna att vara gravid men samtidigt längtar vi ju till att få se vem som är inne i min lilla mage och ett liv som föräldrar.  (men vänta gärna 11-15 veckor till där inne)
 
Idag gick vi in i vecka 27 och det känns lite overkligt för min mage är fortfarnade väldigt liten och innan jag fick uppleva att vara gravid trodde jag faktiskt att man skulle gå i många månader med en stor och tung mage men jag har ju bara 11-15 veckor kvar och än känner jag inte av att min mage är så stor ;) men det ska jag väl bara vara glad över och tänka på att den kommer bli stor och jag kommer också få känna mig som en stor kossa. 
 
Jag hade så många saker som jag har sagt till mig själv att jag INTE ska göra när jag väl en gång blir gravid.
Här står jag nu en kunskap rikare och tar tillbaka allt som jag sa att jag INTE skulle göra för Hej alltså vad vet man innan man ens har upplevt något?
1. var att jag inte skulle pusta för minsta lilla rörelse, men tjena alltså bara av att gå upp för trapporna gör en förpustad inte för att det är jobbigt utan att jag får kämpa mer för att få syre och det är faktist väldigt "skönt" att pusta hahah, man kan inte hjälpa det man gör det automatiskt för att få lite mer syre in i lungorna ;p
 
2. var att jag inte skulle ta mig på magen hela tiden, tycker alltid att det har sett så konstigt ut varför göra det bland folk, (känna på magen kan man ju göra hemma?) hahahhah Ja alltså om jag hade vetat att det inte var för att "känna" på magen utan för att stilla ens muskler som bara töjer sig så det känns som om hela magen ska spricka. Man kan lite förklara hur det känns med att säga trycka ut magen hela tiden så den blir spänd, fast så har en gravid det hela tiden och inte bara under en minut eller två :p och någon gång känns det som träningsvärk. Så ja att ta på magen är inte för att känna efter sparkar eller ha lite "myspys" utan för att det inte gör lika ont om man får lite "massage" på magen ;p
 
 
 
 
 
Vecka 27
Bebisen. Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Vikten är ca 1 kg :D
 
The mama. Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.
 
Yees så sant så sant, sparkarna är väldigt "gulliga" än och det enda som känns obehagligt är när hon tycker på utinblåsan eller vänder sig, då blir det en annan "känsla" än den jag är van vid.
 
I helgen berättade Kasper att när han la sin hand runt om mig på magen medans jag fortfarande sov började hon att sparka, och jag sov lugnt vidare ♥, Men det var ju sparkar som jag har vant mig till så dem kan jag sova igenom men någon gång händer det att det är lite hårdare eller en vändning hon gör mitt i natten så att jag vaknar :) Men vi båda tyckte det var väldigt mysigt att han kunde känna henne undertiden som jag inte var vaken och hon visar sin kärlek redan nu till sin lilla far,. Hon kommer bli en riktigt "fars lille pige" ♥
 
 

Kommentarer
Postat av: sara

hjjälp vad tiden går! vecka 27 redan :-)

fniss fniss, känner igen mig både i pustandet och magklappandet. det kommer lixom av sig själv :-)

Svar: Ja tiden går så fort, man får stanna lite och njuta på vägen även om det är svårt. Och tack för din kommentar innan :D Hoppas allt går bra med söta A.
Johanna

2013-03-26 @ 05:33:55
URL: http://lifeinshanghai.se
Postat av: Melinda

Ohh så mysigt !!! Kul att du skriver lite om hur det är. För som du säger , jag hade ingen aning om varför gravida alltid tar sig på magen. Nu vet jag :) <3<3<3 Som vi ska mysa och äta godis när bebis kommer ;)

Svar: ååå godis och mys, LÄÄNGTAR, fast nog mest över att ha henne i min famn och dig här, än godiset.
Johanna

2013-03-26 @ 15:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0