Gravid akuten!

Låter värre än vad det är! (eller stavar man det inte gravidakuten???)
Men då jag hade kännt mycket mindre rörelser både igår och imorse (fick enbart hennes huvud flyttat en gång in i min lilla hand igår) blev jag väldigt orolig då hon alltid brukar vara väldigt aktiv så att hela magen flyttar och har sig. Efter många försök i morse till att få henne att flytta eller sparka mig, Att dricka iskallt vatten brukar alltid hjälpa och vi buffade på magen men ingen respons :( Vi ringer till akuten för gravida och dem säger att det kan bli så att det tar några dagar med mindre sparkar och respons men då vi hade testat med iskallt vatten och vi inte fick någon respons tyckte hon att vi kunde åka in för att stilla vår oro (min oro hehe).
 
Sagt och gjort sätter vi oss i bilen och nu vet vi att det tar 25 minuter att åka in dit i lugn och ro (och om man får rött hela vägen, många ljussignaler) så vi ska inte ha några tio minuter på oss att ta oss in när det väl är dags :p.
 
Väl där inne så är det väldigt stilla, inte alls många personer utöver personelen,(ok vi såg en gravid utöver personalen haha) så väldigt lugnt och skönt (men det kan ju ha varit massa inne på rummen men inget vi lade märke till). 
Vi fick en väldigt söt BM och visade oss rummet där jag kunde ligga och jag behövde inte ens vänta i 1 minut innan jag blev undersökt på hjärtljud som slog helt fint som det skulle, och hon berättar att det kan bli någon dag som man känner mindre sparkar, men självklart ska man vara uppmärksam på det och hon tyckte det var bra vi kom in. Hon vill gärna att vi ska få en scanning för att vara på den helt säkra sidan för hon som var specialiserad på scanningar var där idag och hade tid. Efter två/tre minuter kommer hon in igen och hon vill göra ett "5-10 minuters" hjärtljudskoll för att se att det ser fint ut i längre perioder.
Där trodde jag att jag skulle få en massa slangar på magen men hon tar bara datorns hjärtljudsmaskin och lägger på min mage och sen sitter hon (BM) vid sidan av oss i fem minuter för att lyssna på hjärtljuden och se dem på skärmen som sen bli inskickade till dem på kontoret och in i min journal. Hjärtat såg fiiint ut och jag blev inskickad till ett annat rum där jag skulle scannas, BM är fortfarande med oss (helt sjukt bra service och trygghet att hon inte bara går) Den andra BM är också helt fantastisk, och dem är så jordnära och söta. Ingen stress alls och vi fick en stor scanningsgenomgång med allt från hennes vikt till att hon fortfarnade är en liten tjej <3, 885 gram är hennes söta lilla vikt och hon var så söt, en liten söt näsa och mun och hennes lår och mage hade blivit stor. Åå vad vi längtar nu <3
Hon ligger med huvudet ner under navlen och benen upp vilket kan ha gjort att jag inte kan känna sparkarna för på scanningen rörde hon sig och sparkade fint, men jag kunde bara inte känna allt, men efter ett litet tag så kom faktiskt de riktiga sparkarna igång och både jag och BM kunde känna dem <3
Så allt såg bra ut och vi fick åka hem igen med en mindre oro och nu vet jag att minsta lilla rörelse betyder något och även om dem inte är starka, kan det bero på hur hon ligger :) 
Men gud vad dem är duktiga och söta, går verkligen in i sitt jobb till hundra och lugnar en i all oro och ingen stress.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0